Köpvillkor

 
Reavaror.
Ingen returrätt och ingen bytesrätt.
Om du beställt fler reavaror och någon av dom är slut i lager kommer vi att ta bort varan från din beställning och skicka resterande.

Köp

Vid beställning träffas avtal om köp först när Motorbiten bekräftat beställningen genom en orderbekräftelse. Orderbekräftelsen genereras automatiskt av Motorbitens databas utan manuell översyn. Vid eventuella felaktigheter i tex angivande av pris, leveranstid etc. förbehåller vi oss rätten att korrigera detta i efterhand. Motorbiten har ägande och återtagaderätt till samtliga produkter tills dess att fullständig betalning har erlagts från kund.
 
Pris
I priserna ingår moms. Vid bekräftad beställning kan priserna endast ändras av omständigheter som Motorbiten inte råder över, t ex väsentligt ändrade råvarupriser, valutaförändringar eller ändrad moms.
 
Leveranser - Leveranstid
Normal leveranstid är inom 2-7 vardagar efter det att vi har mottagit din beställning. I de fall en vara måste beställas från vår leverantör kan leveranstiden vara längre. Meddelande om ev. avvikelser från den normala leveranstiden eller informationen på hemsidan får du när vi behandlat din order. Du har då givetvis rätt att avstå alternativt ändra din beställning.
 
Frakt Posten
Beställningar upp till 20 kg levereras med postpaket. Det innebär att godset anländer till Postens serviceställe. Det är t.ex. en närliggande ICA-affär eller bensinstation på din hemort. När godset ankommit till Servicestället skickas ett sms till din mobiltelefon eller ett mail till dig. Hämtar du inte paketet skickas en avi hem till dig. Därefter kan du hämta ut beställningen på det angivna servicestället.
 
Stora paket skickas med DHL direkt hem till dig och tar 3-20 arbetsdagar. Vi ber alltid DHL ringa dig innan leverans då dom alltid levererar på dagtid vardagar.
 
Efterkrav över 20 kg: Upp till 5000 kr kan man betala kontant till DHL annars betalar man med postväxel. Observera att postväxeln/bankväxeln måste vara utställd med DHL som betalningsmottagare alltså inte på Motorbiten!
 
Leveransförsening
Om leveransförsening uppstår meddelar vi dig detta genom e-post eller telefon. Vi kommer att göra allt som står i vår makt för att fullfölja din beställning. Det kan finnas tillfällen som gör det omöjligt att fullfölja beställningen exempelvis då vår leverantör inte kan fullfölja sitt åtagande till oss. Vi förbehåller oss rätten att friskriva oss från all ersättning till kund gällande leveransförseningar.
 
Skadat gods
Transportföretaget står för risken om varan skadas eller kommer bort under transporten från vårt lager till dig. Om en transportskada uppkommit ska den anmälas direkt till transportföretaget och inte till Motorbiten. Du står för risken vid eventuell retur till oss.
 
Ej utlösta order
Vi spårar IP-nummer på falska beställningar.
Löser du inte ut ditt paket är vi tvungna att debitera dig frakt tur och retur plus 20% av varornas pris, dock minst 200 kr i administrationskostnader. Om personer under 18 år beställer saker utan att hämta ut paketet håller vi vårdnadshavare ansvariga för beställningen. Här är vi hårda på betalningen, får vi inte in den via faktura går den omgående till indrivning via kronofogden.
 
Felbeställningar.
Har du beställt varor du inte kan använda p.g.a. omständigheter inte Motorbiten kan råda över t.e.x. att reservdelar inte passar just ditt fordon kan varorna returneras. Dock gör vi avdrag på varornas pris med 20% innan vi återbetalar några pengar. Kontrollera därför noga att varorna verkligen passar ditt fordon. Är du osäker? Kontakta oss innan du beställer.
 
Betalning
Motorbiten redovisar priser inklusive moms. Avgift för frakt och ev. postförskott tillkommer. Inga övriga skatter eller avgifter tillkommer inom Sverige. Till utlandet kan skatter och avgifter tillkomma.
 
Återbetalningar
Ev. återbetalningar görs i första hand till ditt bankkonto. Vi måste få namn på din bank, clearingnummer och kontonummer för att kunna återbetala dina pengar. Återbetalningen sker inom 10 arbetsdagar från att vi har mottagit och godkänt din retur.
 
Du kan välja mellan följande betalningsalternativ:
Postförskott, rekommenderas inte eftersom det är det långsammaste och dyraste alternativet.:

Betala när du hämtar ut ditt paket på postens utlämningsställe, kostar 60 kr extra.
Kortbetalning, det absolut snabbaste alternativet:
Paketet skickas i dom flesta fall direkt hem till dig. Ingen extra postförskottsavgift tillkommer.

Avbetalning
. Om du väljer avbetalning tar vi altid kontakt med dig för att finansieringen ska bli exakt som du vill ha den

Betalning mot faktura
Genom vårt samarbete med Handelsbanken Finans kan vi erbjuda privatpersoner att handla mot faktura. En fakturaavgift om xx kr tillkommer. Betalningsvillkor är 14 dagar. Vid försenad eller utebliven betalning utgår påminnelseavgift om f.n. 60 kr samt dröjsmålsränta med 24 % per år. 

Grundkraven för att få betala mot faktura är följande.

Du har fyllt 18 år
Du har minst 120 000 kr i årsinkomst
Du har inga betalningsanmärkningar

Reklamationsrätt
Vi följer konsumentköplagen.
 
Exxo mopeder - 12 månaders garanti.
Returfrakter eller fel som inte är ursprungsfel ersätts ej. Observera att slitdelar som bromsbelägg, bromsskivor, glödlampor, batterier etc. inte omfattas av garantin.
Garantin gäller endast om mopeden lämnas in på service enligt serviceplan hos oss eller av oss anvisad verkstad.

Följesedel/kvitto kan du hämta från ditt konto på www.motorbiten.com. Förvara dokumentet väl då kopia av dokumentet krävs vid en reklamation För att åtgärda en reklamation ber vi dig kontakta Motorbiten via mail mail@motorbiten.com eller tel 023-13366.

Registrerade ATV - 2 eller 3 års garanti.
Maskinen kan lämnas in för reparation hos alla auktoriserade verkstäder i Sverige. Maskinen måste vara inlämnad för service enligt serviceplan på auktoriserad verkstad för att garantin ska gälla.

Barn- och lekfyrhjulingar.
Maskinen kan lämnas in för reparation hos alla auktoriserade verkstäder i Sverige. Maskinen måste vara inlämnad för service enligt serviceplan på auktoriserad verkstad för att garantin ska gälla.
 
Vid alla garantiärenden måste servicebok kunna uppvisas.
 
Trimdelar
Vid trimning av din motor upphör motorgarantin att gälla. På trimdelar som monteras på egen hand lämnar vi ingen garanti. Har ett fordon modifierats upphör garantin omgående att gälla.

Montering.
Fyrhjulingar levereras monterade och funktionstestade av oss. Alla vagnar, tillbehör, mopeder, fiddy och midsize vi skickar måste slutmonteras av kunden själv. Den är ganska enkel och består av några enkla moment. Räkna med 20-60 minuter för montering. Är du inte van att skruva kan det vara bra att ha en kunnig person till hjälp.
Välkommen till Motorbiten
Motorbiten grundades 2004 och är idag Dalarnas största ATV handlare.
Vi säljer Lynx snöskotrar.
Can-Am och CF Moto fyrhjulingar.
Exxo mopeder.
Sea-doo vattenskotrar.
Släpvagnar.
Kläder och utrustning.
Reservdelar och tillbehör.
Kontakta oss på Motorbiten
Ryckepungsvägen 3
791 77 Falun

Telefon
E-post
Reservdelar: 
Öppettider

Mån - Tor:
Fredagar:
Lördag:
 

023-13366
mail@motorbiten.com
goran@motorbiten.com

10.00 - 18.00
10.00 - 16.00
STÄNGT
 

Hitta till vår butik

Dela vår sida

Nu kan ni snabbt
och enkelt dela vår
hemsida med era
vänner via sociala
medier.
 
Betalning

Vi erbjuder flera olika betalsätt. Dina köp är alltid skyddade med krypteringsteknik.